9 Ekim 2009 Cuma

Hamile Zannedilmenin Dayanılmaz Psikolojisi!

Tamam zaten yediklerime dikkat etmeye başladım. Haftada 3 gün tempolu yürüyüşümü de yapıyorum. Zaten tatil fotolarımızdan ne kadar şişman olduğumu görüp dehşete düşmüştüm. Bir de o densiz kadını karşıma çıkarmana ne gerek vardı hayat???

Dün sabah Deniz'i annemle evde bırakıp 2 senedir hala değiştirmediğim nüfus cüzdanımı yeni soyadıma göre yenilemeye gittim de... Dönüş yolunda bindiğim minibüste attı bana tokadını hayat. Kadının biri (bak şu densize yaaa!) yüzünde tatlı bir gülümsemeyle, ısrarla bana yer vermeye çalıştı! Hamile olduğumu düşündü besbelli! Tabii bunda üzerimdeki hamilelikten kalma bol kıyafetin de etkisi vardır mutlaka.. Ama sorun bakalım neden hala hamilelik kıyafetlerimi giyiyorum! Bildiniz, diğerlerine sığmıyorum da ondan! Kadıncaaz yaşlı başlı bişey olmasa teşekkür edip oturacaktım hiç bozuntuya vermeden ama kıyamadım benim yüzümden ayakta gitmesine. Gene de kendimi "çok yeni doğum yapmış o yüzden henüz göbeği inmemiş" olarak tanımladım ki, külliyen yalan, 3 ayın neresi çok yeni! Kalanlar artık doğum sonrası şişliği falan değil, basbaya alınan kilolarca yağ.

Neyse bu beni yıkmasın, başladığım diyetime ve yürüyüşlerime devam etmem için motivasyon olsun, dimi ama?
Şimdi her okuyan diycek "ama sen emziriyorsun, diyet yapmamalısın" Ben şimdiden cevabını vereyim :)

Hamileliğin 3. ayında diyetisyene gitmiştim, doktorumun tavsiyesiyle. Hamilelik boyunca kullanabileceğim bir "sağlıklı beslenme" listesi vermişti bana. Aradım sordum, emzirirken aynısı uygundur dedi. Süt üretimi için bol sıvı tüketmek kaydıyla. Zaten baklava, kalburabastı, börek, yağlı ballı kahvaltılar vs süt yapmıyormuş, bayram tatilinde deneyerek gördüm :)

Hadi bari listeyi de sizinle paylaşayım. Dediğim gibi sıkı rejim değil sağlıklı beslenme listesi. Ama tam olarak uysam kilo da veririm, malum emzirme döneminde günde 300-500 kalori fazladan yakıyor bünye.

Sabah: Ihlamur, kuşburnu vs çayı
2 dilim (60 grma) az yağlı peynir
2 dilim tam çavdar veya buğday ekmeği
Domates, maydanoz, salatalık, biber vs
5 adet zeytin
Haftada 2 kez 1 yumurta
Ara: 1 porsiyon meyve
Öğle: 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
Bol salata
2 yemek kaşığı diyet yoğurt/ayran/cacık
2 dilim ekmek/4 yemek kaşığı pilav
Ara: 1 porsiyon meyve+ 2 adet ceviz
Ara: 1 ufak diyet yoğurt+ 2-3 adet grissini
Akşam: 4 köfte kadar et/balık/tavuk
Bol salata
2 yemek kaşığı sebze
2 yemek kaşığı diyet yoğurt/cacık/ayran
1 dilim ekmek/1 kase çorba
Gece: 1-2 porsiyon meyve


Bu da Dilara Koçak'ın sitesinde emzirme dönemi beslenmesi ile ilgili yazı...

3 yorum:

  1. Zaten listedeki hiçbir şey süt üretimine engel değil ki. Kolay gelsin şimdiden istikrarlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Az once denk geldim sayfana. Calismam gerekirken aklimbaska yerlerde, baskalarinin bebek hikayelerinin pesinde olmamin nedeni benim de ilk hamileligimi yasiyor olmam (henuz 11. haftadayiz).
    Yazilarin cok guzel, bebeginiz harika (nazar degmesin).

    Bu kilo meselesi elbet cogu kadini korkutuyor, beni de. Ama sence kendine haksizlik etmiyor musun? 3 aycik gecmis daha. Elbet kalmasin uzerinde o kilolar, kendini mutlu hissedecegin kiloya gel en kisa zamanda ama canini sikmamaya calis. Keyifli zayiflamalar dileyeyim ben :)

    Saglicakla.

    YanıtlaSil
  3. selamlar,
    destekleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.

    arada bir istikrar bozulsa da fena gitmiyorum. :)

    YanıtlaSil