27 Mayıs 2010 Perşembe

Bakıcı-Yardımcı Seçimi

Bu kadar ara verirsen böyle olur işte! Şimdi hangi konudan başlasam bilemiyorum! Aklımda pek çok şey var, ama hepsi hala sadece “aklımda” . Bir türlü kaleme dökemiyorum veya eyleme geçemiyorum. Evdeki işleri de bahane edemem artık, çünkü benim yerime koşturan Nuran Hanım var artık. Tamam tamam itiraf ediyorum, galiba tembelliğe alıştım!
Hazır lafı geçmişken yeni yardımcımızdan bahsederek başlayayım.. Deniz bir süredir kendi kendine ayaklanıp sıralamaya başladığından ve tabii ki bu durum sağa sola kafasını çarpma, düşme, elini çekmeceye-kapıya kıstırma gibi kaza olasılıklarını çok arttırdığından sürekli kendisiyle ilgilenmek gerekiyor. Bir de 8-9 aylık olduğunda adımlarını güzelce atmaya başladı ve yürümenin zevkine varınca sürekli birisinin onu iki elinden tutup evin içinde turlamasını ister oldu. Tahmin edersiniz ki babasının ve benim bellerimiz için bu hiç de iyi olmadı! Dahası, Deniz hanımla oraya buraya yürümekten ve ona göz kulak olup onunla oynamaktan ne ev işi ne başka bir şeye zaman ayıramaz oldum. Küçük hacıyatmaz 40-45’er dakikalık uykular uyuduğundan bu zaman dilimleri de çok yetersiz geliyor herhangi bir işi bitirmek için. Bu yüzden gündeme geldi eve bir yardımcı almak. Haftada bir temizliğe gelen Emine Abla’mız vardı ama, evde yerlerde emekleyen, her bulduğunu ağzına sokan veya yalayan bir bıdık olunca haftada bir temizlik asla yeterli olmuyor. Ben de hem icabında Deniz’i emanet edebileceğim hem de evi çekip çevirecek bir yardımcı arayışına girdim. Nasıl birini bulmalı derken yardımıma tam da “Bakıcı Seçimi” konulu İstanbul Parenting Class sitesindeki bu yazı yetişti. Ben de yazıda dendiği gibi, öncelikle güler yüzlü, konuşkan, sevecen görünen, kendi çocuklarını büyütmüş, tecrübeli ama çok yaşlı olmayan bir bayan aramaya karar verdim. İnternetten bulduğum, sitesine bakınca profesyonel gibi görünen bir eleman bulma ajansının gayet gayrı ciddi yaklaşımı sonucu bu işin en iyi tavsiyeyle hallolucağını gördüm. Ajanslı çalışmanın avantajı da bu bayanları tanıyor, iyi ve zayıf yönlerini biliyor olmaları, ikamet kağıdı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sabıka kaydını size veriyor olmaları ve 2 ay içinde bir aksilik olursa size tekrar tekrar yeni alternatifleri ücretsiz getiriyor olmaları. Yani sonsuz değiştirme hakkınız var. Ücret olarak ise bayanla ne kadara anlaşırsanız o kadar meblayı bir seferlik ajansa da veriyorsunuz. Merak edenlere söyleyeyim: 700 tl veriyorum. Haftanın 3 günü geliyor. Temizlik yemek vs herşeyi yapıyor, Deniz'e de bakacak, hatta cuma akşamları biz dışarı cıkarsak geç saate kadar kalacak.


Bebekli bir arkadaşımın tavsiyesiyle aradığım ajans bana 3-4 alternatif sundu ve sonuçta Nuran hanım hayatımıza girdi. İyi de oldu! Daha önce birinde 4, bir başkasında 5 yıl çalışmış. Bu işleri biliyor. Referanslarından birini aradım, hep iyi şeyler söylediler. Gelir gelmez evi çekip çevirdi, detaylı köşe-bucak temizlikler yaptı. En önemlisi Deniz de kendisini pek sevdi! Gene de 1 aydır bizimle olmasına rağmen henüz Deniz’i ona bırakıp bir yere gitmişliğim yok. Yalnız 1-2 kez Deniz uyurken onu bırakıp kısa bir iki işimi hallettim, geldiğimde berber oynuyorlardı. Dün de ilk kez Nuran hanım ve Deniz pusetle sokağa çıktılar. Sokağa derken, gerçekten de bizim sokakta dolaştılar, ben de ara ara pencereden baktım. Aman Allahım! O ne güzel bir özgürlük duygusu!!  Az sonra uyanacak olan veya ilgi isteyerek peşimden emekleyen bir bıcır yok! Ne yapsam bilemedim bu sınırlı özgür zamanda. Ama bir yanım da kızımı merak etti ve sürekli pencereden bakmak istedi tabii. Normalde bu aralar benim peşimden ayrılmama eğiliminde olan ve beni tuvalete bile göndermeye tahammül edemeyen Deniz ise hiç de şikayetçi görünmüyordu! Bir an bile mızıklamadı, beni aramadı. Hatta sokağımızdaki kuaförün önünden geçerlerken içeriden iki kişi gelip Deniz’i sevmeye kalkışınca Deniz ağlayarak Nuran hanım’a sıkı sıkı sarılmış. Geldiklerinde pek bir memnun ve gururlu anlattı Nuran Teyzemiz bunu 
Ben de anlamış oldum ki istediği kadar anne düşkünü olsun sokakta olmak uğruna anasını bile satarmış kızım!

1 yorum:

  1. merhabalar,
    yazin bir dugun icin yurtdisindan gelecek yunanli bir cift arkadasim var.su an kizlari 1 yasinda o zaman 1.5 olacak.1hafta istanbulda kalacaklar ve 2-3 gun kadar onlar istanbul'u gezerken kizlariyla otelde ilgilenecek guvenilir birine ihtiyaclari var.bu konuda yardimci olabilecek bildiginiz guvenilir bir ajans var mi acaba ?
    simdiden tesekkurler
    banu 33.hafta

    YanıtlaSil