11 Temmuz 2009 Cumartesi

MİNİK MELEĞİMİZE KAVUŞTUK !!


İşte sonunda mutlu kavuşma gerçekleşti arkadaşlar!

Kızımız Veronika Deniz 07.07 tarihinde akşam 19:25 saatlerinde aramıza katıldı.

Tahmin edileceği üzere bütün vaktimizi minik meleğimiz aldığından ondan ve kendi bakımımdan biraz vakit bulduğum şu sıralar tebriklere cvp vermek, ailenin yurtdışındaki fertleriine foto yollamak, maillere ve bloga göz atmak, açılamamış telefonlara cvp vermek gibi biçok işim var :) Daha sonra detay anlatmaya çalışacağım şimdilik kısaca bilgiler:

Yalancı doğum ağrılaı geçen cumartesi başladı, Dr ile konuştuk dikiş alma tarihini çarşambadan pazartesiye aldı. Dikişler alınır alınmaz sancılar sıklaştı. Pzrtesi akşam 5 dakkada bir oldu, Dr hastaneye gidin dedi. 22:00 civarı hastanede olduk. Açılma 3 cm'di fakat bebğin başı büyük olduğu için henüz kanala oturmamıştı. Odamıza yattık, bütün gece kasılmalar devam etti. Sabah açılma artmıştı ama baş hala kanala girmemişti. Öğleden sonrayı bekledik, gene değişiklik olmayınca suni sancı verildi ve su kesesi patlatıldı. Sonra baş hızla ilerledi, 18:00'de doğumhaneye girdik. Canım kocam da benimle elde foto makinesi geldi tabii.. Ikınma safhası 1,5 saat kadar sürdü ve sonunda biraz da Dr müdahalesi (minik bir el vakumu) ile Denizcik pespembe doğuverdi. Kucağıma verdiklerinde ilk şaşırdığım şey "me kadar pembe" ve "ne kadar ağır" oldu !! :)

Bebeğimizin doğum kilosu tam 4 KİLO 170 GRAM !!! Oysa doğumdan önceki gün ultrasonda 3750 civarı görünüyordu topacım benim! :)

İkimizin de sağlığı iyi. Ben çok zor bir doğum olduğu için biraz bitap düştüm. (Neyse ki epidural anestezi var yoksa hayal bile edemiyorum!) Kızımı doya doya sevmem, emzirebilmem ve kendime gelmem ancak gece geç saatlerde oldu..

şimdi ağlamaya başladı, dünyanın en keyifli görevi beni bekliyor! Bekletmeye gelmez...

15 yorum:

  1. muhteşemsiniz! ikiniz de :)
    allah bağışlasın, analı babalı, sağlıkla mutlulukla büyüsün deniz...

    YanıtlaSil
  2. Maşallah, hayırlı olsun bebeğiniz, hoş gelmiş :)

    YanıtlaSil
  3. Allah analı babalı sağlıklı ve güzel yazılı evlat etsin inşallah:)))

    YanıtlaSil
  4. tebrikler :) cok cici bir bebek masallah :)

    YanıtlaSil
  5. rabbim hayirli bir evlat etsin. saglikli mutlu uzun omru olu r insallah..

    YanıtlaSil
  6. masallah masallah cok tatli minikkiz.....

    allah bagislasin....

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. saglikla büyüsün Deniziniz..benim de 5 yasinda dünyalar güzeli,deniz kizim,Eftelyam var..yarindan sonra da sezaryenle bir kizim daha olacak insallah.herkese bu duyguyu tattirsin allah.deniz e saglikli,mutlu,upuzun bir yasam diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ediyorum. Allah anali babali buyutsun

    YanıtlaSil
  9. Ben biraz geç kaldım galiba... nasıl bir pembişlik ve yuvarlaklıktır bu ya :) çok çok tatlı maşallah... güle güle ve güldüre güldüre büyüsün... sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. blogunuzla bugün karşılaştım. bundan sonra takipteyim :) bebeğinize ve size mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim..

    YanıtlaSil
  11. Allah analı babalı sağlıklı büyütsün

    YanıtlaSil
  12. hos geldin minik melek :)))

    YanıtlaSil
  13. Hepinize milyon teşekkürler! Denizcik geldiğinden beri bloga çok vakit ayıramadım, yorumlarınızı ancak görüp cevaplandırabiliyorum.Gerçekten bu annelik yaşanmadan anlşılan birşey değilmiş. Darısı bütün isteyenlerin başına ve hepimizinkini Allah bağışlasın. Umarım daha sık yazmaya vakit bulurum da bütün güzelikleri ve problemleri paylaşabiliriz..

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    Blogunuzu yeni buldum ve severek okudum tüm yazılarınızı :) Bazı yerlerde gülümsememe, bazı yerlerde göz yaşlarıma engel olamadım..

    Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız ve bugün itibari ile koca bir kız olmuş maşallah :)(bana ve tüm hamişlere nasip olsun inş )

    Kendinizi yalnız hissetmeyin diye izimi bırakmak istedim.

    sevgiler,
    Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler Çiğdem! Sağlıklı mutlu bir doğum dilerim :)

    YanıtlaSil