2 Mayıs 2009 Cumartesi

Yatalak Gebelere Tavsiyeler


-Sürekli üzerinizde pijamalarla aynı yatakta yatmayın! Ben sabah kalkıp üzerime pijama olmayan,rahat birşeyler giyip işe gider gibi salona geçiyordum. Öğleden sonra güneş bizim "arka odaya" çok güzel geldiği için genellikle oraya taşınıyordum, eşimin geliş saatlerinde tekrar salondaki köşeme...

- Eğer diz üstü bilgisayarınız ve internetiniz varsa iyi bir vakit geçirme kaynağınız var demektir! Bir de IKEA'dan resimde de görünen kucakta çalışma yastığından alırsanız yatarak bilgisayarla uğraşmak çok daha kolay oluyor. Hem yemek yerken de işe yarıyor ! Ben başta bilgisayar ın altına yastık koyuyordum ama o zaman aletin altındaki havalandırma mazgalları kapanıyor ve fazla ısınıyor. Bilgisayar için iyi değil!

- Yemekleri de yarı yatarak (şekil 1 A) yiyeceğinize göre kesinlikle üzerinize dökeceksiniz demektir! Kağıt havlu, sabunlu el bezi veya ıslak mendil ayrılmaz parçam oldu!

- Etraftaki bütün elektronik uzaktan kumandalı aletlerin kumandalarını yanınıza alın. Ama hepsinin içinde dolu pil olduğunu kontrol etmeyi unutmayın!
- Çok su içmek genelde olduğu gibi bu durumda da sağlıklı ve önemli.. Doğrusu benim doktoruma ne sorarsam sorayım, cevabın içinde mutlaka "çok su iç, vücut susuz kalmasın" cümlesi bulunuyor. Bu yattığım sürede de günde 3 litre sıvı almamı söyledi. En iyi yöntem: 1Adet 1,5 litrelik su alınır, başucuna konur, günde 2 kez dolup boşalacak kadar içilir! Hem şişeden içmek yatarak içmek için en rahat yöntem. Kendimi biberondan süt içen bebek gibi hissettiğim çok oldu :)

- Örgü örmeyi bilmiyorsanız öğrenin! Ben sadece düz düz örmeyi biliyordum, başlamayı, bitirmeyi, ilmek azaltıp arttırmayı, ters örmeyi öğrendim.. Dümdüz örmeyi bilseniz bile hiç olmazsa bebek battaniyesi ve yastık kılıfı falan örebilirsiniz. Ben öyle yaptım...

Öğretecek kimseniz yoksa şu sitelerden çook rahat kendiniz öğrenebilirsiniz: http://www.knittinghelp.com/

-Ve tabii herşeyden en önemlisi, uzaktan kumandası olmayan konularda size gönüllü uzaktan kumandanız olacak sabırlı anlayışlı harika bir eşiniz, size yemek pişirip eşiniz işteyken size bakıp nazınızı çekecek bir anneniz, sık sık sizi ziyaret edip son dedikodulardan mahrum bırakmayan dostlarınız yanınızda olsun! :)
Böyle olunca yatak istirahati dönemini tahminimden daha hafif atlattım ve oldukça çabuk geçti.
Tabii gene de bütün hamişlere sorunsuz, stressiz, yasaksız bir hamişlik dilerim!!

1 yorum:

  1. Özlemcim ancak fırsat buldum okumaya, malum bebişle işler biraz zor oluyor... Çook çook geçmiş olsunn, eminim çok zorlu bir süreç olmuştur, bi dolu endişe, korku ama o kadar güzel anlatmışsın ki yine de keyifle okudum. Umarım bundan sonrasında herhangi bir sorun yaşamadan kucağına alırsın kuzunu. İsme de bayıldım, Veronika Deniz, tam senlik olmuş. Çok çok öpüyorum. Derya nam-ı diğer Sarp'ın annesi :)

    YanıtlaSil