14 Nisan 2009 Salı

Gecikmiş Balayı - Singapur Malezya

7 Aralık 2008 Gece 01:00 civarı - uçakta

Nihayet uçaktayız! 1 sene gecikmeli olarak balayımıza çıkıyoruz, hem de 2 değil 3 kişi olarak! Uçak hareket edeli yaklaşık 1 saat oldu. Yerlerimize yerleştik, düzenimizi kurduk. Önümüzdeki 10 saati burada, bu koltuklarda geçireceğiz. Ne yazık ki koltuk araları hiç de kısa mesafe uçuşlarındakinden daha geniş değil ve uçak dolu olduğu için yer değiştirme imkanımız da olmadı. İdare edeceğiz. Doktorun talimatlarına göre kan dolaşımım yavaşlamasın diye 2 saatte bir kalkıp dolaşmam ve vücut sıvısız kalmasın diye bol bol su içmem gerekecek. Bütün ailenin yoğun endişelerine ve heyecanına sebep oldu benim hamile hamile dünyanın öbür ucuna uçacak olmam. Ama bu bizim yapamadığımız balayımızın 1. evlilik yıldönümü kutlaması formatına dönüşmüş hali... Kolay vazgeçip erteleyebileceğimiz birşey değil yani. Hem şimdi ertlesek, sonradan gerçekten 3 kişi olunca artık aynı şey olmayacak tabii.
Umarım hiçbir sorun, aksilik vs yaşamadan, ailenin bence biraz fala endişeli büyüklerini haklı çıkarmadan güzel, unutulmaz bir gezi geçiririz.

İşte bu sözlerle çıktığımız, ikimiz için de hayatımızın en uzak seyahatini şimdilik bir özet olarak anlatayım.
İlk durağımız Singapur'da kalacağımız oteli internetten bulup yerimizi ayırmıştık. Onun dışında programımız Singapur'dan Malezya'ya geçip oraları biraz gezmek ve güzel bir tropikal adada biraz deniz-kum-güneş-yağmur ormanı tatili yapmaktı. Seyahatin bu kısmını, daha önce 4-5 kez oralara gelmiş bir arkadaşımızın önerisine uyarak Singapur'daki tur şiretleriyle planlayacaktık. Sonuçta bu planlama süreci biraz heyecanlı geçti ve beklediğimizden farklı bir program oldu ama... Başka sefere detaylarıyla yazacağım.
Hamileliğin avantaj ve dezavantajlarına gelince ... Uçaktan sonra ve yolculuğun genelinde sabahları biraz ekstradan uyuyarak ve yürüyüşlerimizde sık sık benim oturup ayaklarımı uzatabileceğim molalar vererek gezdik. Bunun dışında gebeşliğin getirdiği tek fark, ani acıkma krizlerimde midemin bulanmasına fırsat vermeden atıştırabilmem için sırt çantamızda bolca memleketten getirdiğimiz kraker ve bisküvileri taşımamız ve yanımızdan suyumuzu eksik etmememiz oldu. İstanbul'da sürekli uyumak isteyip yorgun hisseden ben, nasıl olduysa orada süper bir performans gösterdim, sadece 1-2 akşam yemekten önce otele gidip kestirmem gerekti. Tabii bir de normalde hiç yemek seçmesem de uzak doğunun çok baharatlı, çok soslu ve çok deniz ürünlü -normalde deniz ürününe bayılırım- yemekleri ilk 4-5 günden sonra beni biraz -hatta baya!- zorladı :) Onun dışında bu önemli seyahatten kalan bütün fotoğraflarda hamile olduğu henüz anlaşılamayan ama normale göre baya dobişko görünen bir ben varım... !

Gebeliğin avantajı olarak sayabileceğim tek şey ise sırt çantamın ağır taşımayayım diye nerdeyse boş olmasıdır! Pek de fazla bişey değil yani.

Hikayenin tamamını, fotoğraf destekli olarak detaylarıyla "geziler" etiketi altında anlatacağım. Şimdilik söylemek istediğim, hiçbir aksilik, tehlike veya rahatsızlık yaşamadan, anlımızın akıyla dünyanın öbür ucuna gidip, bi güzel gezip 2 hafta sonra bir sürü güzel anı ve deneyimle döndüğümüzdür!

ÖNEMLİ BİR SAĞLIK NOTU: Daha önce bir arkadaşımızın başına Singapur'da şöyle bir olay gelmiş:
Dönmesine bir iki gün kala ayak parmağında delice bir kaşıntı başlamış. Bakmış geçmiyor ve dayanılacak gibi de değil, hemen orada bi hastaneye gitmiş. Çinli doktor bir büyüteçle söz konusu parmağa bakmış ve hemen teşhisi koymuş: Akadaşımın ayak pamağına oraların yağmur ormanlarında yaşayan bir mikroorganizma girmiş ve derinin altından ilerleyip kaşıntıya neden oluyormuş. Şimdilik zararsızmış, ama muhtemelen arkadaşım doktora gitmek için buraya dönmeyi bekleseydi dünyanın bir ucundaki yağmur ormanının mikroorganizması burada o kadar kolay teşhis edilemeyebilirdi. Arkadaşım doktorun vediği 1 adet hapı yutunca bişeyciği kalmamış..

Yani: Uzak bir memlektte, özellikle de iklimi, bitki örtüsü çok farklı olan bir yerde başınıza gelen sağlık sorunu önemsiz de görünse, oradaki yerel doktorlarla çözmeye bakın! Burada işiniz daha zor ve masraflı olabilir. Hatta hiç teşhis edilemeyebilir bile!

Biz de önlem olarak böcek ısırıkları ve sokmaları, alerjiler, ağrılar, mide bulantıları ve bilumum hastalıklar için hamilelikte kullanılabilecek ilaç ve merhemleri doktorumuzdan öğrenip sıkı bir ilaç çantası ile yola çıktık. Neyse ki hiçbirine ihtiyacımız olmadı.

3 yorum:

  1. 3 kişi de gezilir bence Ozlemcim : )

    YanıtlaSil
  2. balayı için malezyayı düşünüyoruz.hatta istiyoruz.nası olucak şimdilik pek bilmiyoruz.etrafta bilen de yok.sizin bildiğiniz tur şirketi yada bilen varmı acaba??

    YanıtlaSil
  3. Malezya ile ilgili heeer tür bilgiyi ve biiir sürü katalogu harbiyede bulunan Malezya Turizm Ofisi'nden edinebilirsiniz. Bana çok yardımcı olmuş ve fikir vermişlerdi.

    YanıtlaSil